Om Företaget

Lär känna oss på Mälarhöjden Bygg och Måleri AB

undefined

Peter Järrestedt | Grundare

Med flera hus-och lägenhetsrenoveringar i ryggen
Stockholm med omnejd, med säte i Mälarhöjden, Hägersten.

 

Nyfiken redan från barnsben

Redan i unga år fick jag följa med pappa som hade byggfirma där han tillsammans med riktigt duktiga yrkesmän byggde nytt eller renoverade fina hus lokalt i Stocksund. Jag lärde mig tekniker och hantverk lite från betraktarens perspektiv, och jag noterade ständigt detaljer av yrkesskicklighet som jag burit med mig genom livet. 

Detta lade grunden till att jag nästan alltid vågade prova själv, och det dröjde inte så många år tills jag tillsammans med familjen ledde en nödvändig upprustning och renovering av vårt eget gamla hus från 1913.

Noggrannhet är min dygd

Jag har alltid varit noggrann och prioriterat resultat framför hastighet, det har ibland kostat tid men i slutändan har jag och min familj kunnat se tillbaka på många renoveringar vi fortfarande är nöjda och stolta över. 

Flera stora renoveringsprojekt

Mitt och min egen familjs första stora projekt var en stor villa i Mälarhöjden som behövde ett nytt kök, ett badrum med dusch och moderna toalettdetaljer. Fem år senare var det dags för flytt till ett nytt nergånget hus som behövde mycket kärlek och omtanke.

Nytt kök skulle ta plats med nya ytor i anspråk, bärande väggar slås ner och ersättas av bärande balkar. Ett nytt matrum tog form med på den tiden postmoderna bröstlister. Detta är sedan dess uppdaterat i flera steg med nya köksluckor, nya golv och ny beklädnad på väggar och tak. Givetvis med omsorgsfullt valda färger under ledning av min alltid lika otåliga fru. 

Ute blir inne

En stor altan behövdes och en obesökt del av huset fick en lite tillbyggnad som kunde byggas om till vårt idag mest älskade "uterum" med omsorgsfullt restaurerade  gamla spröjsade fönster från ett gammalt hus. 

 

Nästan aldrig en lugn period

De senaste åren har mina barn hållit mig ordentligt sysselsatt med allt från totalt 3 nya IKEA kök, vardagsrumsrenoveringar med golvslipning eller golvläggning. Eller ny inredning i badrum med kommoder, duschblandare och duschväggar och toaletter. Inget har känts för svårt eller komplicerat. Tvärtom, när det blir lite klurigare blir det bara roligare och mer spännande att komma med kreativa och samtidigt enkla lösningar.

Ständigt underhåll

Som villaägare vet man att det aldrig tar slut, det finns alltid något som behöver lagas, snyggas till eller byggas om och det har aldrig varit jobbigt för mig att ta tag i de sakerna. Under pandemin, då vi på mitt tidigare arbete permitterades till viss del passade jag på att slutföra en önskad ommålning av husets fasad med delvis rätt omfattande utbyte av trötta panelbrädor och fönsterfoder. Ja och såklart ett antal gamla fönster som efter nära 20 år fick sin andra omgång färg och kärlek. ​

Om du blir nyfiken på vad jag kan göra för ert hus eller lägenhet kanske du finner inspiration bland interiörbilderna här för alla kommer från egna projekt. Bland listan på Tjänster jag utför kan du hitta mer exempel på vad jag kan hjälpa till med.​

Tveka inte att höra av dig så pratar vi om hur jag kan hjälpa till att förverkliga era drömmar.

Läs mer om våra tjänster

Kontakta oss

hCaptcha

072-146 76 60

Elsa brändströms gata 43 | 129 50 Hägersten